søndag 10. februar 2008

Bloggen heter naa "Paa ville veier" og har blitt en reiseblogg!

Endelig tid til aa blogge litt fraKambodsja. Etter aa ha hatt et veldig tett program foerste uka, er det litt mer tid til avslapping her i Sihanoukville paa sydkysten. Her har det vaart fullt liv med feiring av det kinesiske nyaaret i mange dager. Trommer, fyrverkeri og musikk hver kveld. Vi bor paa et guesthouse som heter Orchedee og paa rom 24. Et merkelig sammentreff naar en tenker paa at Nedre Eiker er norges orkidekommune med 24 viltvoksende arter. Mer enn et sammentreff? Verden har jo blitt saa liten etterhvert.

Kambodsja er full av opplevelser , Anghor omraadet ved Siem Riep er helt fantastisk. Et stort areal med bygninger og templer, delvis hinduiitisk og buddhistisk. Dette stammer fra storhetstida til Khmerriket, ca.1000 og noen hundre aar framover. Riket falt paa midten av 1400 tallet da thailenderne erobra omraadet. Siden var omraadet glemt av omverdenen og jungelen tok over. Men saa ble det gjennoppdaget, foerst av portugiserne (det har ogsaa de fleste glemt) og saa av franskmenna og det veit alle.

Kambodsjianerne er veldig smilende og vennlige, men baerer ogsaa paa en helt grusom historie. Forst teppebombing fra amerikanerne under vietnamkrigen og saa enda verre: overgrepene til Pol Pot-regimet fra 1975 - 79. Vi har vaert paa Killing field og faatt hoere om de aller vaerste hendelser. Omverdenen fikk ikke vite mye, og dette var gjennomfort av "idealister" som i teorien var for likhet og brorskap. Men historia viser at idealistene og fundmentalistene er de farligste naar de faar makt og slipper til.

Men naa slapper vi altsaa av litt i varmen ca. 35 grader og noksaa fuktig luft. Vi proever aa holde oss ved havet der det er frisk luft. Deilig kontrast til vinteren i Norge.

Og hva har alt dette med kurset om blogging og 23 ting aa gjoere? Jeg er ikke helt sikker, men det er kanskje en paralell mellom det aa reise i en helt ny og fremmet kultur og det aa laere noe nytt om teknologi og verktoy. Begge deler er en del av prosjektet livslang laering. Det spors om det blir noe tid til hjemmelekser for meg, men jeg skal prove aa skrive litt paa bloggen igjen, hvis det blir tid. Saa faar jeg jobbe litt hardere med de neste tingene naar jeg er tilbake, men da er det vel ogsaa mye annet som skal gjores. Vi faar se..

Jeg har tatt konsekvensen av at dette naa har blitt en reiseblogg. Baade som blogger og turist er jo naa paa "ville veier". Derfor heter naa bloggen min "Paa ville veier". Da faar en jo ogsaa helt klare assosiasjoner til Nedre Eikers store diktersonn, Wildenvey. Saa alt har en sammanheng. Baade med orkideer og diktning. Det tar bare litt tid aa oppdage det.

Ingen kommentarer: